сряда, 8 юни 2011 г.

Активия-Диета и почивка





Активия-Диети и почивка.Представете си, че имате голяма почивка планирана до плажа, в следващите 15 дни. Всичките Ви приятели са закупили прекрасни бански и нямат търпение да го покажат. А Вие се чувствате ужасно, защото знаете, че сте прекалили с храната през последните няколко дни. Също така знаете истинската причина дрехите да не Ви стават – имате проблем с теглото! Отпуснете се, за щастие има начини да загубите тези допълнителни килограми, благодарение на 10 дневната диета Активия. В тази статия ще Ви спестим притеснението, като Ви покажем колко е лесно за 10 дни да свалите 5 килограма.

Съществуват много диети и много разнообразни съвети за следване на диетите. Повечето от тези диети обаче са прекалено ограничени, които оставят усещане за глад. Те могат да изсмучат течностите от тялото Ви, докато лицето Ви не започне да изглежда дълго, а кожата Ви суха и състарена. Главоболие, гадене и световъртеж са някои от другите вредни странични ефекти на лошите диети. Ето ви една статия, която ще Ви спаси от тези опасни диети и ще Ви покаже нова, пълноценна и здравословна. Следвайте 10 дневната диета Активия и ще получите желаните резултати без да гладувате и скоро ще се върнете към предишните си дрехи.
Отслабнете с 5 килограма за 10 дни с Диетата Активия
Наличието на здравословна диета е важна част от всяка програма за отслабване. Вашата диета трябва да бъде съсредоточена върху размера на порциите и броя пъти, в които трябва да ядете. 10 дневната диета Активия съдържа множество пресни плодове и зеленчуци. Упражненията трябва да формират важна част от тази диета. Нека да се концентрираме върху различните части на Вашата диета.
· Плодове и зеленчуци
Консумирайте пресни плодове и зеленчуци през целия ден. Различните зеленчуци са полезни по различен начин на тялото Ви. Някои зеленчуци съдържат антиоксиданти, а други са наситени с фибри и витамини. Някои зеленчуци могат да Ви помогнат да намалите мазнините, докато някои други зеленчуци имат невероятна сила на освежат кожата Ви. Затова 10 дневната диета Активия включва зеленчуци като моркови, зелена салата и домати. Плодовете също трябва да се добавят към тази диета. Диетата Активия включва разнообразни плодове като папая, ябълки, портокали, ягоди, грейпфрути и малини. Това не само ще помогне в изгарянето на мазнини, но също ще Ви помогне да си набавите основните хранителни вещества, като витамини и фибри, което прави диетата една от най-добрите диети за отслабване. По този начин, можем да кажем, че яденето на пресни плодове и зеленчуци, е първата стъпка към намаляване на теглото. Можете също ядете зеленчукови супи, кисело мляко и зеле, вместо на зеленчуци. Хляб, спагети, пица и други тестени продукти също не са изключени.

· Брой хранения
Това, че плодовете и зеленчуците помагат да отслабнете, не значи, че трябва да ги ядете на всеки час. Вие трябва да имате четири важни хранения на ден - закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Добавяйте по една чаша пресни зеленчуци на всяко от тези ястия, заедно с един плод. Можете да добавите и зеленчукова супа или доматена супа към тези ястия, вместо зеленчуци. Можете също така да направите купичката зеленчуци на салата с домати и маруля или смесена зеленчукова салата. Моля, не използвайте друг дресинг от лимонов, защото повечето дресинги често са калорични.

· Размер на порцията
Намалете размера на порциите по равно на всяко хранене. Недейте на едно хранене да ядете повече, отколкото на друго. Дръжте размера на порция еднакво голяма за всичките 10 дни от диетата Активия за ефективно отслабване.
Примерно меню:
Закуска
1 чаша нарязани плодове - ягоди / малини
1 чаша сок от домати или 1 чаша кисело мляко

Обяд
1 купа от домати, салата и маруля, без дресинг или ниско калоричен сос
1 купичка зеленчукова супа или зеле
1 плод

Следобедна закуска
1 купичка кисело мляко с плодове

Вечеря
Мешана салата от зеленчуци като краставици, моркови, зеле, броколи, домати, зелена салата, без дресинг
1 телешка или пилешка пържола
1 плод
Яденето на вечерята рано, ограничаването на чашите чай и кафе през деня и приемането на голямо количество пресни плодове и зеленчуци всеки ден, ще промени Вашия начин на живот и ще Ви помогне да отслабнете бързо. Ако огладнеете между храненията, може да си помогнете с някакъв плод или чаша доматен сок. Също така, заместител на захар са изкуствените подсладители, така че ползвайте тях. Да не се използват консервирани супи, тъй като те съдържат консерванти и съдържанието на сол е високо, което води до увеличаване на теглото чрез задържане на вода.


Фитонутриенти: Могат ли да се предотврати заболяването?

В допълнение към мазнините, белтъчините, въглехидратите, витамините и минералите, учените са открили, че растенията също съдържат и вещества, известни като фитонутриенти или фитохимикали. Има буквално хиляди от тези химикали присъстващи в зърнените храни, плодовете и зеленчуците. Те имат специфични роли, като например защитават растението от силни ултравиолетови лъчи, инфекции и замърсяване. Когато хората ядат плодове, зеленчуци и зърнени храни, те могат да усвоят ползите от фитонутриентите.

Фитонутриентите могат да:

* Служат като антиоксиданти
* Засилят имунната система
* Подобрят клетъчната комуникация
* Променят метаболизма на естроген
* Разграждат витамин А (бета-каротин се метаболизира във витамин А)
* Унищожат раковите клетки (апоптоза)
* Намалят вредите, причинени от тютюнопушене и други токсични експозиции
* Детоксикират канцерогените чрез активиране на цитокрома P450

Смята се, че някои фитонутриенти могат да предотвратят заболявания на сърцето. Много е вероятно някои от тях, като например червения пигмент наречен ликопен, който се съдържа в доматите, да защитава кръвоносните съдове от натрупване на холестерол в стените на артериите. Това се дължи на неговите антиоксидантни функции. Други химикали на растенията може да помогнат за запазване на кръвното налягане под контрол или предотвратяване на кръвните съсиреци. Консумирането на плодове и зеленчуци е свързано с намален риск от инсулт както хеморагичен, така и исхемичен. Всяко увеличение на дневния прием на плодове и зеленчуци, намалява риска от инсулт, включително и преходните исхемични атаки.


11 коментара:

  1. Полезни подправки – кимион. Той може да помогне срещу газове, нарушено храносмилане, диария, гадене, сутрешно гадене, понижен тонус и диспепсия. Последните проучвания показват, че кимионеното семе може да има и анти-канцерогенни свойства. Ето защо той често се препоръчва в диети като диетата Активия.

    ОтговорИзтриване
  2. Лабораторните тестове доказват, че това малко семенце намалява също и риска от стомашни и чернодробни тумори при животните. Той е богат на желязо и по този начин става много добра съставка и за кърмещи майки, както и жени, които са в менструация или които са бременни, тъй като те се нуждаят повече от желязо, отколкото другите хора.

    ОтговорИзтриване
  3. Подправки, които е добре да се включат в диета като Активия – кимион. Кимионът съдържа забележителен размер калций (над 900 мг на 100 грама), което съставлява до 90% от ежедневното изискване на калций. Калцият е важна съставка на млякото, а оттам и кимионът е много добър за кърмещи майки.

    ОтговорИзтриване
  4. За да поддържате ежедневно храненето си в изрядно положение, вие трябва да приемате слънчогледови семена. Слънчогледовите семки също са много добри за храносмилането и подсилването на мозъка. Желязото в слънчогледовото семе разпределя кислорода към мускулите, докато цинка укрепва имунната система и ви помага да стоите настрана от кашлицата и настинките.

    ОтговорИзтриване
  5. Най-полезните семки, които е добре да са част от менюто на диетата Активия- тиквените семки: Те поддържат функцията на имунната система, помагат на здравето на простатата и спомагат за намаляване на нивата на холестерола. Те също са полезен източник на омега-3 мастни киселини и цинк.

    ОтговорИзтриване
  6. Най-полезните семена – Слънчогледово семе. Можете да ядете слънчогледените семки сурови, печени или да ги използвате за аромат и консистенция в избраните от вас рецепти. Днес, повечето от хората предпочитат слънчогледа като здравословна закуска между отделните хранения.

    ОтговорИзтриване
  7. Тиквените семки е хубаво да се съдържат в диетата Активия, защото те имат включват съставки като фитостероли, които се откриват често в растенията. Фитостеролите се смята, че намаляват нивото на холестерола и предотвратяват някои видове рак.

    ОтговорИзтриване
  8. Тиквените семки най-често се продават сурови, непечени и безсолни. През зимните месеци, слабо изпечените семки увеличават своя вкус и усвояемост. Иначе, като цяло те се използват сурови в комбинация със салати и супи или се смесват в сосове и смутита.

    ОтговорИзтриване
  9. Тиквените семки трябва да се консумират в умерени количества, тъй като те са с високо съдържание на калории. Тиквените семки също са много добър източник на бета каротин, омега 3, минерали, магнезий и манган, цинк и мед.

    ОтговорИзтриване
  10. Тиквени семки са добър източник на витамин К. и съдържат фитостероли, съставки открити в растение, което се смята, че може да намали нивото на холестерола и да предотврати някои видове рак. Ето защо е добре такива семена да бъдат включени в диети като Активия.

    ОтговорИзтриване
  11. звучи като добра диета за мен! аз най-накрая завърши 90 дневна диета и аз съм толкова доволен от резултатите, които съм постигнал. Това е дълъг път за мен и моята резервна тегло, но сега съм по-уверен и като цяло по-щастлив човек.

    ОтговорИзтриване